lördag 30 januari 2010

ÄLVAN "ROSÉ"

Denna urbana älva har valt att stanna i Göteborg. Hon kom från skogen kring Landvetter flygplats, men tyckte att flyget släppte ut allt för mycket föroreningar i hennes skog - för att inte tala om allt buller. Nej, hon gjorde i stället ett oväntat val och valde staden på heltid, trivs bäst i Haga och hänger gärna kring Vallgatan med en macciato eller ett glas... just det, rosé, i ena handen och en påse från en trendriktigt second hand i den andra. Rosé är en ljuv varelse i lyxig kidmohair blandat med glam och superfin, superwash ull. Vid sidan av dessa trendgarner finns oranget, växtfärgat yllegarn, inte helt olik lätt frostnupna nypon i färgen och tunna bomullstrådar i ljuvt rosa toner.

PRIS: 600 kr Maila sagosjal@hotmail.com för frakt- och leveransuppgifter.


Gillar du Rosé kanske du även blir förtjust i hennes syster Ruby?! Klicka på RUBY för att komma till hennes sida.
/Åsa

AZUR DE LUXE


Azur de Luxe har, precis som Shabby Chic tröttnat på att sitta vid skogstjärnen och vänta in dimmorna. Hon drog till Stureplan, färgade håret och hängde med bratsen till St Tropez. Där sitter hon på en yacht och sippar champagne, ser ut över det azurblå Medelhavet och är nöjd med sitt val.

Lite tomt utan Kotte och de andra polarna från skogen, men värt sitt pris. Hejar på Paris Hilton emellanåt, drar iväg på äventyr, men har alltid skogen kvar i sitt hjärta.

Azur är lika lyxig som hon ser ut... luftiga mohairgarner blandas med glittergarner och lite svalkande bomull. Skogstjärnens blågröna toner lyser igenom på sina ställen mellan champagnen och havsutsikten och det ljust blågrå bomullsgarnet som ger stadga åt mohairen minner henne om uppväxten rejäla underbyxor och älvmors tjat om att hålla sig varm. Nu är hon varm, lever lyxliv och skänker sin mor en öm tanke.


PRIS: Sjalen är en "one-of-a-kind"... går ej att beställa och är redan såld. Maila sagosjal@hotmail.com för förfrågningar kring liknande färger.


Välkommen!

/Åsa

Vårkavalkad...försmak av de urbana älvorna!


lördag 23 januari 2010

ELDFÅGELN

Eldfågeln lyser som den vackraste höstdag. Hon är virkad i tjockt, cerist lovvikagarn tillsammand med lättare akrygarner i rostrött och brandgul. Runt basgarnerna slingrar sig emellanåt accenttrådar i citrongul, rött och.... lite glitter om man så önskar! Hon är en värmande halsdukssjal, ca 2 m lång och lika egensinning och vacker som Eldfågeln i barnboken med samma namn.
Sagosjalen bringar, till skillnad från sin namngivare, lycka och inte elände. Jägaren, som i sagan hittar en fjäder från Eldfågeln, får många bekymmer på halsen då han plockar upp den och ger den till sin kung. Fjädern lockar fram kungens ha-begär och befaller jägaren att fånga den svårfångade Eldfågeln till honom. När jägaren lyckas med detta befaller kungen jägaren att finna honom en hustru. Det bär sig dock inte bättre än att jägaren och kungens tillkommande blir djupt förälskade i varandra. Men, som i alla sagor, återkommer lyckan till slut och de unga tu får varandra (medan den elake kungen skållas till döds i en gryta !). Så, till syvende och sist, bringade Eldfågelns fjäder lycka åt den gode och duktige jägaren. Sjalen är inget för mesar!

PRIS: 500 kr - maila sagosjal@hotmail.com för fraktkostnad och leveranstid.





/Åsa

tisdag 19 januari 2010

Nya urbana älvor

Den nya vårkollektionen har invaderats av urbana älvor (själva föredrar de den engelska beteckningen "Urban Faries"). Det handlar om älvor som övergett skog och sjö mot ett modernt liv i pulserande storstäder (och JA, Göteborg räknas som en sådan...!).

Den första älvan var Shabby Chic, snart seglar hennes polare Azur de Luxe och Rosé ut i cyberrymden... They'll keep you posted!
/Åsa

onsdag 13 januari 2010

DONIAZADE






Doniazade andas orienten. Som syster till sagoberätterskan Sherazade i Tusen och en natt lyssnar hon gärna på berättelser natt efter natt. De intensiva röd-rosa-brun-vinröda färgerna blandar sig med det mystiskt svarta och glamoröst guldglitter.

Doniazade är virkad i de glamourösaste guldglittrande polyestergarn som blandats med tjock, mjuk lovvikaull och följsamma akryl- och mohairgarner.

Doniazade är den som i sagan får Sherazade att börja berätta sina historier för den grymme kung Shahariar. Han har sedan tidigare kommit ihop sig med hela kvinnosläktet och avrättar dem en efter en och har tänkt avrätta Sherazade också, om det inte varit för att hon berättat sina historier så skickligt att han är tvungen att låta henne leva ytterligare en dag för att nästa natt berätta färdigt den för honom.

PRIS 500 kr -maila sagosjal@hotmail.com för ev. fraktkostnad och leveranstid. Hon var svår att fånga på bild med rätt färgåtgergivning, men bilden där hon värmer ett fruset vinterträd ger mest rättvisa åt henne.

/Åsa







 
Related Posts with Thumbnails