söndag 28 november 2010

FJÄLLÄLVAN


Likt Mosslundan har Fjällälvan både lämnat fjället, landat i stan och sedan flyttat tillbaka till fjällvärlden. Med sina varma gråblå toner och djupare mörkblå reflekterar hon fjällen, snön och det grönskimrande glitter som solens strålar skapar på den nysnöade fjällsluttningen. Hon är varm. Hon är generös. Hon är lugnet själv. Hon skapar trivsel och harmoni åt sin bärare. Hon vet hur det känns att stressa och jäkta. Hon vet hur det känns att bara vara en i mängden.

Fjällälvan ger och begär inget igen. Utsikten, den magnifika fjällvyn, bjuder hon på och tindrar då och då ikapp med solen för att förstärka känslan av att vara sedd och bekräftad.

lördag 27 november 2010

ROSAMUNDA ANNORLUNDA


"Rosamunda Annorlund har en katt som är en hund". I barnens värld är allt upp-och ned ibland. De sitter på golvet och har borden som stol. Eller sitter på soffans ryggstöd och har sitsen som fotstöd.

Rosamunda är ett set med en busig, men ljuvlig mössa och en halsduk med ett spetsmönster. hon passar bäst på lite busiga flickor. Flickor som inte alltid gör som man vill. Flickor som har en egen vilja. Rosamunda vill vara fin, köra lastbil och gräva i sanden. Hon vill absolut inte bli förpassad till något tillrättalagt, lugnt pyssel som "passar flickor". Hon vill få vara sig själv och få utvecklas till den hon är. Rosamunda är en Pippi Långstrum med föräldrar... och så älskar hon Lennart Hellsings och Paul Ströyers ABC-bok...

"Rosamunda Annorlund har en katt som är en hund.
Annorlunda, som du ser, är en stad där allting sker ut-och-in
och bak-och-fram
och upp-och-ned."

måndag 22 november 2010

PEPPARKAKSGUMMAN





Vem gillar inte en pepparkaksgumma? Korinter till ögon och mössan på sned! Sjalen Pepparkaksgumman håller sin ägare varm - det trivs hon med! Kryddorna, ugnen, glöggen, sjalen, mössan, brasan, värmen - allt hänger ihop. Med varma yllegarner och lättare akryler blir hon lättsam och varm i samma personlighet och med guldglimten i ögat . Gumman är den pepparkakan man inte sjunger om. I barnvisan sjunger man om pepparkaksgubbar, tomten och grisen och bocken. Men var är pepparkaksgummorna? Patriarkatet i sången är total. Det vill Pepparkaksgumman ändra på. Hon vill inte bli en pepparkaksgubbe i kostym och hatt. Hon vill fortsätta vara feminin och ljuv och ändå synas, ta plats och bli lyssnad på och respekterad. Hon vill sätta sin pepparkaksfot på kartan. Hon vill åstadkomma något. Hon är vår tids hjälte. Hon är brun, hon är snygg, hon kommer från ett annat land (pepparkakeland), hon doftar kryddigt och hon vägrar bli bortglömd och nedtystad.


Pepparkaksgumman äger! Med mycket glasyr! Med mycket "extra allt"!

söndag 14 november 2010

Doniazade Goes North - då kan det behövas en mössa!!







Den vackra Doniazade har fått det lite kyligt om öronen. Se den vackra ägarinnan insvept i sjalen strax innan kölden small till... nu kommer även mössan!

måndag 8 november 2010

Tuvstarr är tillfälligt slut!

Tuvstarr är den enskilt, utan konkurrens, absolut populäraste sjalen i Sagosjalsortimentet!!! Nu är det dessvärre så att de garner som jag använt till Tuvstarr börjar ta slut och jag har några beställningar som redan är gjorda, men... därefter blir det en Tuvstarr-paus tills jag kan hitta ersättningsgarner. Förhoppningsvis kommer Tuvstarr tillbaka i lite större mängd framöver. Håll ut, alla Tuvstarr-fans!
 
Related Posts with Thumbnails