måndag 21 december 2009

PUCK


Sjalen Puck är en skogsinspirerad sjal med inslag av Auberon, älvornas kung och Skogens drottning. Den är virkad i såväl mjuka, värmande ullgarner som lättare akrylgarner med inslag av bomullstrådar. Det bruna står för träden stammar och den bruna skogsjorden och det gröna för liv och livskraft. De mörkgröna symboliserar skuggorna under träden och de ljusare gröna för vårens nya löv och högsommarens soldränkta lövverk. Som den trixter Puck är, finns det några busiga turkosa inslag som gör färgsättningen lite spännande... det kanske finns fler trix...

Puck, eller Robin Goodfellow, som också är känd som, är älvkungen Oberons tjänare i Shakespeares pjäs En midsommarnatts dröm. Han är en listig person som Shakespeare i sin tur hämtat från gammal engelsk folktro. En av de mest kända filmerna där Puck figurerar är Döda poeters sällskap. En av huvudkaraktärerna är den unge studenten Neil som mot sin fars vilja spelar Puck i en uppsättning av pjäsen.

Puck har gestaltats på olika sätt i konsten. Den svart-vita bilden är från 1639 och gestaltar den traditionelle Puck, medan bilden med Puck som ett harmlöst barn målades av Sir Jonthan Reynolds för Boydell Shakespeare Gallery år 1789 men som i sin tur inspirerats av en italiensk renässansporträttmålare från 1500-talet... (Källa: Wikipedia).

Olika konstformer har alltid gått hand i hand och nu ingår Puck även i Sagosjalsgalleriet!



PRIS 550 kr. Maila sagosjal@hotmail.com för fraktkostnad och leveranstid.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Related Posts with Thumbnails