onsdag 7 april 2010

RÖDLUVAN MÖSSA


Naturligtvis ska Rödluvan få sin egen mössa!!! Vilken färg? Hm... röd, kanske? Eftersom Rödluvan Mössa kom till inför en skidresa i början av april, fick hon en härlig pingstlilja som accessoar. Rödluvan, vet ju alla, var en modig tös som höll på att bli uppäten av vargen när hon skulle gå och hälsa på sin sjuka mormor. Den listige vargen tog sig dock först till mormors hus och åt först upp henne och sedan Rödluvan. Sagan finns i ett otal varianter och i de äldre versionerna slutar sagan med att Rödluvan blev uppäten, men i andra versioner räddas såväl mormor som Rödluvan ur vargens mage av en jägare. Visst är det konstigt att vi kvinnor, stora som små, inte ska kunna klara sig själva utan att bli räddade av en man?!

Nåväl, Sagosjals sagomössa Rödluvan passar endast på kavata, modiga kvinnor, flickor och kärringar. Hon är virkad i den mjukaste lovvikan och mår därför allra bäst av mycket varsam handtvätt.

Pingstliljan? Jo, pingstliljan är ju av släktet narcisser, egenkära individer med viss fåfänga och ärligt talat, visst krävs det ett visst mått av egenkärlek för att kunna stå upp för sig själv och sin sak. Och visst krävs det ett visst mått av fåfänga för att bära upp en Sagosjalmössa?

Maila sagosjal@hotmail.com för pris, frakt och leveransuppgifter.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Related Posts with Thumbnails